Лидерите на седем страни членки от Средиземноморския регион се събраха

...
 Лидерите на седем страни членки от Средиземноморския регион се събраха
Коментари Харесай

Срещнаха се седем страни от Средиземноморския регион

 Лидерите на седем страни членки от Средиземноморския район се събраха на среща на върха в столицата на Малта Валета, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. В срещата вземат участие Италия, Испания, Португалия, Франция, Кипър, Гърция и Малта. Тя протича под формата на пленарно съвещание и на работна вечеря. Преди това има редица срещи в двустранни формати. Очаква се в края на срещата на върха да се одобри общо изказване. Лидерите на седемте страни ще търсят обща позиция по въпроса за климатичните промени и миграцията.
Форумът се организира седмица преди срещата на върха на Европейски Съюз на 20 и 21 юни в Брюксел, когато се чака да има изясненост по разпределянето на постовете по върховете на съюза. В навечерието на тази среща на върха редица европейски членки се срещат в разнообразни формати. Вчера имаше среща и на водачите на Вишеградската група. Малко евентуално е обаче след срещата на върха на 7-те европейски членки от Средиземноморския район през днешния ден да има повече изясненост по въпроса кой да оглави новата Европейска комисия.
Седемте страни ще се опитат да реализират консенсус за „ една неутрална откъм въглеродни излъчвания Европа “ до 2050 година, както и по изискванията за битка с пластмасовите боклуци в Средиземно море и по въпроса за миграцията. Малта и Италия считат, че би трябвало да има повече старания за прекъсването на мигрантите, идващи от Северна Африка, включително и усилване на либийската брегова защита. Двете страни желаят и автоматизирано и заслужено разпределение на мигрантите сред всички страни членки на Европейски Съюз. Франция желае свалянето на мигрантите от корабите в най-близкото пристанище, а след това заслужено разпределение на тези мигранти, които биха могли да получат леговище, като това разпределение да става сред страни, искащи да ги одобряват.  standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР